Няколко клуб от английската Висша лига са подали официално оплакване до съдийската комисия заради прийомите, с които Арсенал нарочно бави времето в своите мачове. Новината съобщава Sky Sports.

Лондончани завършиха 2:2 в гостуването си на Манчестър Сити през уикенда, като футболистите на Микел Артета, както и той самият, бяха обвинени в прекалено бавното подновяване на играта и многото футболисти, които спират мача, симулирайки травма.

Мениджърът на "гражданите" - Хосеп Гуардиола заяви след двубоя, че неговият отбор е честен и че той е свикнал с подобни действия на противникови играчи.

17-годишният тийнейджър от състава на "артилеристите" - Майлс Люис-Скели, получи жълт картон по време на мача, макар да не се появи в игра. Той бе декориран в жълто, защото подсказа на вратаря Давид Рая да легне на тревата, за да може треньорският щаб да предаде указания на футболистите.

Вчера в интернет пространството се появи статистика, която показва, че именно Арсенал е отборът, който бави най-много подновяването на играта. Столичани се нуждаят от средно 31.8 секунди, за да вкарат топката обратно в игра. Ман Сити има нужда от 25.4 секунди, докато Ливърпул от 24.1 секунди.

Според правилата на Висшата лига няма точно време, след което играта трябва да бъде подновена от аут или свободен удар. Преценката се оставя в ръцете на съдиите.

В дербито между Сити и Арсенал халфът на гостите Деклан Райс получи жълт картон за бавене на времето в 83', когато се нуждаеше от повече от минута, за да изпълни фал.