Рафаел Варан прекрати кариерата си, разкри самият той. По-рано днес излезе информация, че той обмисля да окачи бутонките, а сега французинът го обяви официално.

Причина за решението на 31-годишния централен бранител е тежка контузия в коляното. Той я получи на 11 август при гостуването на Сампдория от втория кръг за Купата на Италия с новия си отбор Комо. Именно тогава бе дебютът му за новака в италианския елит след свободния му трансфер от Манчестър Юнайтед през лятото.

Миналият сезон Варан игра в 32 двубоя от всички турнири за "червените дяволи". В тях вкара един гол и получи два жълти картона за 2211 минути на терена.

Централният защитник започва кариерата си в родния Ланс през 2010-а. Година по-късно преминава в Реал Мадрид. Там печели 4 пъти Шампионска лига, 4 пъти Световното клубно първенство, 3 пъти Ла Лига, 3 пъти Суперкупата на Испания, 3 пъти Суперкупата на УЕФА и веднъж Купата на Испания. 2021-а отиде в Манчестър Юнайтед, където вдигна по веднъж Купата на Лигата и ФА Къп. С националния отбор на Франция е световен шампион от 2018-а и победител в Лигата на нациите от 2021-а.