Алекс Ломакс си намери нов отбор. Кариерата на американеца ще продължи в Косово. Гардът е последното ново попълнение на Бора, обяви клубът. Той и отборът от Прищина, който играе в косовския елит, постигнаха съгласие за настоящия сезон, който вече започна.

Ломакс започна 2023/2024 в Грийнсборо Суоръм, който е част от Лигата за развитие към NBA, но в началото на януари се озова на проби в Спартак Плевен. Впоследствие роденият в Мемфис бе одобрен и допринесе за резултатите на "синьо-белите“, които се пребориха за финал в Купата на България и за четвъртото място в плейофите на НБЛ.

Ломакс записа средно по 8.5 точки, 3.3 борби и 2.6 асистенции за 24 мача във всички турнири на родна земя, а в Европейската северна лига остана с по 13.0 точки, 6.3 овладени под двата коша топки и 5.7 завършващи паса за 3 срещи.

За 24-годишния баскетболист това бе първи сезон в професионалната му кариера. 183-сантиметровият плеймейкър е бивш възпитаник на Мемфис Юнивърсити, където се подвизава между 2018 и 2023 година.