Барселона има пълно доверие в резервния вратар Иняки Пеня. Той ще замести контузения титуляр Марк-Андре тер Щеген, който вероятно ще пропусне целия сезон заради пълно разкъсване на пателарното сухожилие в дясното коляно.

Наставникът Ханзи Флик призна, че в клуба ще бъдат проведени разговори относно ситуацията.

"Иняки е абсолютен професионалист. Той тренира много здраво за тази възможност. За втори вратар винаги е трудно да останеш концентриран, но от това, което виждам, той винаги е концентриран и е абсолютно готов за игра", каза германецът по повод 25-годишния страж.

"Имаме вяра в него, но също ще видим как ще се справяме. Ще говорим по темата по-късно. Но не сме под напрежение, защото наистина имаме доверие на Иняки", добави специалистът.

Пеня е единственият друг вратар, освен Тер Щеген, в първия отбор и Ханзи Флик със сигурност ще обсъди ситуацията със спортния директор Деко.

Опциите са включване играч от школата на клуба или привличане на нов състезател.

Барселона може да изчака и до януарския трансферен прозорец, за да подпише с вратар, пише местният вестник "АС", тъй като остава въпросителната на какво ниво ще се завърне Марк-Андре тер Щеген след травмата.