Родри ще е извън игра за продължителен период от време, пишат авторитетното издание The Athletic и италианският журналист Фабрицио Романо. Европейският шампион с Испания контузи дясното си коляно в 21-та минута вчера при домакинското равенство 2:2 на Манчестър Сити с Арсенал на "Етихад Стейдиъм". Опасенията на "гражданите" са, че полузащитникът няма да се върне преди края на сезона.

Тестовете са показали разкъсване в предната кръстна връзка, а още изследвания ще бъдат извършени в Испания, но до момента няма официален времеви период за възстановяването му. Източници, близки до халфа смятат, че той ще е в лазарета поне до май.

Вчерашното реми с Арсенал бе първи старт за 28-годишния Родри от началото на сезона в Премиър лийг. Преди това той лекуваше подколянно сухожилие, което контузи през първото полувреме във финала на Евро 2024 с Англия на 14 юли. Полузащитникът изкара 90 минути срещу Интер миналата сряда в Шампионска лига, а 4 дни преди това записа първи мач след еврошампионата в Германия.

Миналият сезон испанецът игра 4327 минути за над 50 двубоя от всички турнири със Сити.