Старши треньорът Карло Анчелоти няма намерение да се оттегля дори и след своя мач № 300 начело на Реал Мадрид. Италианецът ще запише постижението срещу Алавес утре вечер в седмия кръг на Ла Лига. Той разкри, че няма крайна дата на договора си и желае да остане още дълго на "Сантиаго Бернабеу". 

Анчелоти и Реал Мадрид са непобедени в Ла Лига почти година и половина след забележителния сезон 2023/2024, в който отборът спечели титлата и Шампионска лига.

"В момента не мисля изобщо за бъдещето ми. Обичам си работата. В кариерата ми съм имал късмет да водя някои страхотни клубове, а утре ще бъда начело на мач № 300 на най-големия от тях. За мен това е нещо специално. Да, 300 двубоя не са някакво чудо, но си е почти чудо. Колкото и уморен да съм аз, това е несъизмеримо с умората при играчите. При мен има огромно напрежение и огромни отговорности, но ми харесва да ги поемам. В момента не мисля, че моят престой в Реал Мадрид има фиксирана крайна дата. Искам да остана тук още дълги години", призна италианецът, който кара втория си престой начело в Реал Мадрид.