Алекс Лазарус завърши в "Топ 10" във финала на 6-ия и последен кръг от италианския картинг шампионат в Лонато. Той се състезава в клас Mini Gr.3, където по традиция имаше най-много участници - 46 пилоти, а право на участие в двата финала получават най-бързите 36. 

Българинът се класира 18-и в общото подреждане в квалификацията, която бе изпъстрена с много грешки на пилотите и разликите бяха много малки. След това в двата манша сънародникът ни успя да се пребори за две 18-и места, а това му осигури 23-а позиция на стартовата решетка в първия финал.  

На финала Лазарус пилотира без грешка, потегли 23-и и до края спечели 14 позиции, за да завърши 9-и. Лазарус бе сред най-бързите по сектори в атаката си към "Топ 10" и успя да постигне 78 км/ч максимална скорост в най-бързата част на пистата. Във втория финал на 6-ия кръг от картинг шампионата на Италия той също записа добър резултат - 13-а позиция. 

"Преди уикенда вярвахме, че имаме шанс за място в "Топ 10". Конкуренцията тук е много силна и квалификациите, и състезанията често са хаотични, стават много инциденти и децата губят ритъма на пилотиране, но в първия финал Алекс направи страхотно състезание - атакува навсякъде и спечели 14 позиции. Все още обаче съотборниците на Алекс карат по-добри машини от неговата, но той показа, че има потенциал да се бори с най-добрите", заяви баща му Джо Лазарус.