Трикратният световен шампион във Формула 1 и актуален лидер в класирането при пилотите Макс Верстапен от отбора на "Ред Бул“ заяви, че е готов да си тръгне от най-бързата надпревара.

Нидерландецът не скри огромното си разочарование от наказанието, което му бе наложено от ФИА заради нецензурна реплика.

26-годишният пилот бе санкциониран да положи общественополезен труд заради нецензурна реплика на официалната пресконференция преди Гран при на Сингапур.

След квалификацията, в която Верстапен остана втори, пилотът демонстративно отговаряше пред журналистите кратко, като се оправда с проблеми с гласа.

Ситуацията се повтори и след самото състезанието.

След официалната пресконференция обаче Верстапен говори свободно пред представителите на медиите.

"Подобни събития определено се отразяват на бъдещето ми – заяви пилотът пред Total-Motorsport.com. – Не ми позволяват да бъда себе си и се налага да се стига до подобни глупости. На този етап от кариерата ми нямам никакво желание непрекъснато да се сблъсквам с подобни неща. Наистина е разочароващо. Разбира се, страхотно е да печелиш състезания и да трупаш успехи, но когато всичко това е недостатъчно, ти се иска още и просто приятно да си прекарваш времето. Но когато се сблъскваш с подобни глупости, това се превръща в още една причина да не продължаваш да си част от този спорт“.

В генералното класиране авансът на нидерландеца вече е само 52 точки пред Норис.