Треньорът на Черно море - Илиан Илиев похвали играчите си след успеха над Спартак Варна в морското ни дерби от деветия кръг на Първа лига.

"Стана един празник за Варна. Надявах се да няма проблеми след мача. Поздравявам футболистите, защото бяха почти перфектни – това рядко го казвам. Имаме резерви към нападението, но като защита, желание и агресия се справихме страхотно. Постигнахме важен успех, не толкова като точки, а към самочувствие.

След като очакваш мача със Спартак, дано да е била това причината да влезем така срещу Арда. Оправда се моето мислене, но да не се връщам назад. Играхме, направихме това, което исках да видя в дефанзивен мач. Влязохме спокойни. Когато влезеш с нерви изравняваш силите срещу отбор, който не е на твоето ниво.

Случи се това, което искахме, а именно ранен гол и да контролираме мача. Имахме ситуации да направим по-голям резултата. Имаме минуси, които трябва да подобрим за следващия мач.

В следващия мач трябва да подходим отговорно, защото ЦСКА има качествени играчи. Надявам се с нашите фенове да направим един футболен празник и да потърсим победата“, каза Илиев.