Треньорът на Левски Станислав Генчев бе доволен от победата на тима си над Славия, но не спести забележки към представянето на футболистите си.

Левски победи като гост Славия с 1:0 в мач от 9-ия кръг в efbet Лига.

“Бе важно да вземем трите точки, защото играхме срещу добър отбор – коментира наставникът на Левски. - Славия е в челото по важни показатели. Чисто игрово бяхме далеко от това, което можем и очаквах да покажем. Най-хубавото е, че взехме три точки. Липсваше ни контролът на топката, подаванията, а по-скоро разчитахме на статичните положения.

За всеки един отбор статичните положения са важни. Ние имаме играчи, които са много добри във въздушните двубои и се стараем да ги използваме по най-добрия начин. Има какво да се желае чисто игрово. Ще поздравя играчите, но има много поуки, които трябва да си извадим и да се поправим“.

Треиньорът на Левски отчете, че капитанът Цунами е трябвало да играе на нетипичен пост, като се е видяло, че не му е удобно.

"Усети се липсата на Охене, Макун се справи много добре, но не е готов за 90 минути. Предпочетох да не рискувам неговото здраве - уточни Генчев. - На всеки един футболист казвам, че е важно да се доказва. За мен отборната игра е най-важна и всеки трябва да се съобразява с изискванията. Джавад Ел Джемили се справи много добре по време на тренировките през седмицата и се включи добре днес“.

Наставникът на Левски бе категоричен, че за следващия мач срещу Арда играчите му трябва да вдигнат темпото.

"Това, което показахме като игра и агресия срещу ЦСКА 1948, беше близко до това, което аз искам. Пред домакинската публика срещу Арда трябва да изглеждаме различно", заяви Генчев.