Левски победи Славия с 1:0 в двубой от 9-ия кръг в efbet Лига.

Мачът се изиграе на стадион "Александър Шаламанов“.

За "сините“, които в този мач играха с резервния си черен екип, това бе 6-и успех за сезона. Тимът се изравни на върха в класирането с шампиона Лудогорец, но отборът от Разград е с мач по-малко.

Славия регистрира пета загуба за сезона, като в последните си пет мача "белите“ са спечелили само 1 точка.

Кристиан Димитров с глава в добавеното време на първата част донесе успеха за гостите, а страхотен мач за Левски направи Евертон Бала-Курмуша.

Като цяло двата тима изиграха равностоен мач, като Славия влезе по-активно в двубоя, но постепенно гостите поеха контрола върху мача и заслужено се поздравиха с успеха.

Първата по-сериозна опасност дойде в 38-ата минута. Тогава най-добрият за "сините“ Бала технично се освободи от бранителите на Славия и стреля опасно към вратата на домакините.

Светослав Вуцов успя с върха на пръстите си да отклони топката, която се удари в горната му греда и излезе в ъглов удар за Левски.

В края на добавеното време на първата част Кристиан Димитров вкара за Левски, засичайки с глава след центриране от ъглов удар.

През втората част битката в средата на терена продължи с пълна сила, като Бала на няколко пъти развинти отбраната на домакините, но до нов гол така и не се стигна, въпреки че по-близо до него бе Левски.

На два пъти домакините от Славия имаха претенции за дузпи, но спорният рефер Радослав Гидженов ги остави без последствия.