Полузащитникът на Дженоа Руслан Малиновски претърпя операция днес, след като получи фрактура в долната част на крака по време на мача от Серия "А" във Венеция.

В началото на второто полувреме вчера украинецът опита да изчисти топка в близост до вратата си, когато заби бутоните си в тревата. Десният му глезен се завъртя под него и се обърна в погрешна посока, а той самият падна на крака си. Срещата приключи с победа на домакините от Венеция с 2:0, а халфът бе заменен 5 минути след началото на второто полувреме.

31-годишният украински национал агонизираше, лежейки на терена и веднага бе прегърнат от вратаря си. Другите съотборници също се втурнаха към него, а играчите бяха свели глави и сложили ръце на лицата си, след като видяха сериозността на контузията.

Малиновски бе изнесен с носилки под аплодисментите на целия стадион.

"Футболистът Руслан Малиновски, който получи травма на десния глезен по време на мача с Венеция, е с изкълчени стави и счупена фибула. Футболистът претърпя операция в клиниката в Удине. Ще се видим скоро, Руслан!“, се казва в изявление на Дженоа в Туитър.