Манчестър Сити приема Арсенал в дербито от 5-ия кръг на Премиър лийг. To ще започне в 18:30 часа на стадион "Етихад". Предишните два сезона именно тези два състава се надпреварваха за титлата до последно. През пролетта "небесносините" триумфираха с две точки преднина в крайното подреждане.

Домакините са настоящи първенци на страната и са във вихъра си. Възпитаниците на Пеп Гуардиола са в серия от 4 поредни шампионатни победи. Те не спечелиха за първи път едва в сряда, когато направиха 0:0 с Интер в първия кръг от груповата фаза на Шампионска лига у дома. Ако днес "гражданите" не загубят, ще изместят от първото място Ливърпул, който също е с 12 точки, по-добра голова разлика, но с мач повече. Единствените отсъстващи за манчестърци са Оскар Боб и Нейтън Аке.

Лондончани са 5-и с 10 точки, тъй като на 31 август направиха 1:1 вкъщи с Брайтън. Успех днес ще ги изкачи на върха пред Сити и Ливърпул. Лошото за Арсенал е, че за последно отборът спечели на "Етихад" на 18 януари 2015-а, когато мениджър на домакините още бе Мануел Пелегрини. Лазаретът на "артилеристите" е по-широк, тъй като извън строя са: Олександър Зинченко, Такехиро Томиясу, Киърън Тиърни, новото попълнение в средната линия Микел Мерино и Мартин Йодегор. През седмицата (в четвъртък) по подобие на Сити, момчетата на Микел Артета също приключиха 0:0 в Шампионска лига, но при гостуването си на Аталанта в Бергамо.

Миналият сезон Арсенал победи с 1:0 "гражданите" у дома, а на "Етихад" не паднаха попадения.

Другият двубой днес е Брайтън - Нотингам Форест, който ще започне в 16:00 часа.