Етър взе страхотен успех с 4:1 при гостуването си на Дунав в Русе, като не само прекъсна лошата серия, но и постигна една от най-резултатните си победи на чужд терен в последно време, съобщиха за "Фокус“ от клуба от Велико Търново.

Това бе и първа победа за новия старши треньор Живко Желев, който бе принуден да направи някои рокади в състава при отсъствието поради контузии на Кольо Станев, Атанас Атанасов и Росен Върбишки.

Наложи се опитният Иван Коконов да играе като десен бек, а на вратата отново бе Станислав Нисторов вместо Ангел Мартинов. Дебют направи новото попълнение Георги Бабалиев, влязъл след почивката на мястото на Янков.

"Виолетовите“ започнаха страхотно и до 16-ата минута водеха вече с 3:0, което тотално отказа съперника им.

Още в началото Айкут Рамадан центрира от корнер и Принс с глава стреля над напречната греда. В 6-ата минута Радослав Найденов откри резултата. След центриране от корнер и избита топка последва разбъркване и нов удар, след който Найденов от 5 метра засече топката в мрежата - 0:1!

В 12-ата минута красива триходова атака донесе второ попадение. Айкут Рамадан намери Ники Янков, който центрира и Ибрахим Кейта прати топката във вратата за 0:2.

Домакините буквално изпаднаха в шок и след 4 минути получиха и трети гол. Мартин Николов центрира отляво и отново Радослав Найденов засече топката, този път с глава - 0:3!

До почивката юношата имаше възможност да стигне и до хеттрик.

Но и това не бе всичко! В 55-ата минута Айкут Рамадан пробива и подаде на Дидис Пита, който изведе Кейта. Ударът му бе отбит, но Рамадан с добавка се разписа за 0:4.

Шест минути по-късно домакините върнаха един гол след центриране от корнер и засечена топка на задна греда.

Айкут Рамадан можеше да вкара и пети гол за "болярите“, но ударът му от фаул в 76-ата минута бе спасен от вратаря.