Бившият защитник на английския национален отбор и Манчестър Юнайтед - Гари Невил заяви, че Арсенал трябва да спечели титла този сезон. В противен случай, отборът ще бъде забравен

"Ако този превъзходен отбор на Арсенал не спечели Висшата лига или Шампионска лига , те могат да забравят да пишат история. Жестоко е, но това е реалността на елитния спорт. Никой няма да си спомня с умиление защитния блясък на Уилям Салиба и Габриел Магалаес, блясъка на Мартин Йодегор и Деклан Райс, изключителните спасявания на Давид Рая, отварянето на защитата на Букайо Сака...

Няма да има документален филм на Netflix. Те никога няма да бъдат празнувани или възхищавани. На тях ще се гледа като на тези, които почти са успели.

Историята не прощава на пропусналите, макар и малко. И ето защо, въпреки цялата отлична работа, която свършиха през последните две години, те все още трябва да направят крачката.

Все още е твърде рано през сезона да се опише мачът срещу Манчестър Сити на "Етихад" като решаващ за титлата. Арсенал обаче се нуждае от убедителна победа, защото трябва да навреди на Сити и да демонстрира пред себе си, че е отборът на деня.

Те трябва да променят манталитета, където просто да бъдат себе си не е достатъчно. Почти са там. Това е толкова добър отбор и Салиба и Габриел бързо ще се превърнат в една от най-добрите комбинации във Висшата лига. Те трябва да вярват, че това е тяхното време, техният момент", каза бившият защитник на Манчестър Юнайтед пред The ​​Overlap.

Арсенал ще се изправи срещу Манчестър Сити утре в среща от английската Висша лига.