Най-добрият ни тенисист Григор Димитров разказа как успя да направи обрата над чилиеца Алехандро Табило и да се измъкне от трудната ситуация. Българинът го победи със 7:6 (7:4), 7:6 (7:2), за да изведе отбора на Европа с 2:1 победи напред срещу тима на Останалия свят в турнира Лейвър Къп.

"Да, такива неща стават в тениса. Трябваше наистина да дам невероятна битка. Подобна беше ситуацията и в първия ни мач, така че аз очаквах подобно нещо да се случи. Табило е доста неудобен съперник, левичар. Има хубава игра, разчита на силни удари. В първия сет наистина - четях много добре играта му. След това се опитах да бъда търпелив, да играя за всяка точка. И когато започнах да се връщам, се повиши моето самочувствие и моята увереност, че мога да направя обрат.

Имах някои проблеми, болки по време на мача. Но мисля, че не е нищо сериозно. Важното е, че тялото ми издържа и продължих да играя добър тенис. Продължавам да бъда много развълнуван, ентусиазиран. Благодаря на публиката за подкрепата. Радвам се, че успях да дам точката на своя отбор" каза Димитров.