Треньорът на Реал Мадрид - Карло Анчелоти заяви, че трябва да се мисли повече за футбола и играчите. Специалистът говори пред медиите преди домакинството срещу Еспаньол от шестия кръг на испанската Ла Лига утре.

"Искам да видя отбор, който продължава да напредва и изглежда навлиза в добра динамика. Трябва да продължим по същия начин. Ще видим дали утре е добър ден, за да правим ротации в състав.

Повтарям това, което казах и онзи ден. Трябва да се мисли повече за футбола и играчите. Целта е да играем по-малко, за да избегнем контузиите. Играчите нямат проблем да намалят заплатите си, ако играят по-малко.

Вярвам, че красивият футбол зависи от характеристиките на играчите, които имам. Трябва да атакуваме добре, да се защитаваме добре, да играем добре на контраатака. Има много аспекти и всеки има своето значение.

Не ме притеснява играта. Можем да играем и по-добре, феновете са свикнали с "рокендрол" футбола. Опитваме се да ги радваме, да ги направим щастливи. Понякога правим фантастични мачове.

Никога не сме достигали своя връх през септември. Правим го, когато сезонът навлезе в най-важната си фаза. В момента сме доста добри.

Календарът за този сезон няма да се промени, колкото и да се жалваме. Важно е да се помисли върху това занапред. Играчите се уморяват. Календарът ще си остане същият, но футболистите мислят за промяна на бъдещето на футбола", каза Анчелоти.