Пилотът на Ферари Шарл Льоклер даде най-добро време в първата тренировка преди неделното състезание за Голямата награда на Сингапур, 18-и кръг за сезона във Формула 1. На пистата "Марина Бей" той записа време от минута и 31.763 секунди. Той изпревари с нищожните 76 хилядни британеца Ландо Норис, който се нареди втори. Зад пилота на Макларън остана другият представител на Ферари Карлос Сайнц. Испанецът бе трети в тренировката на 0.189 секунди зад съотборника си Льоклер.

Четвърто време в тренировката постигна световният шампион Макс Верстапен от Ред Бул. Нидерландецът бе по-бавен с 0.334 секунди от най-доброто време. 

Изненадващо 5-о време в тренировката постигна японецът Юки Цунода. Представителят на РБ бе по-бавен от Льоклер с половин секунда, а 6-и след се нареди победителят от предишното Гран при в Баку Оскар Пиастри. Австралиецът от Макларън изостана с 0.606 секунди от първото място.

Втората тренировка по градската писта в Сингапур ще започне в 16:00 часа наше време. За разлика от първото занимание тя ще е на изкуствено осветление, на каквото ще е и състезанието в неделя.