Президентът на испанската Ла Лига - Хавиер Тебас коментира влиянието на шефа на Реал Мадрид - Флорентино Перес върху футбола в страната и Европа.

"Имах добри отношения с Перес, докато не дойде да централизира продажбата на телевизионни права. Прекарахме две години в преговори с правителството. Тогава започнаха трудностите.

Когато се отдалечихме максимално един от друг, той каза с много мило лице, сякаш не беше счупил чиния: "Хавиер, ти не ме слушаш". А аз му казах: "Слушам те, но не те чувам". Продължих да общувам с него, но под много силен натиск.

Флорентино оказва голямо напрежение. Отстранява и назначава редактори на вестници. Сега имам жалба от Реал Мадрид до TAD, с помощта на която се опитват да ме дисквалифицират. Той също подаде жалба срещу мен в National Audience (испански съд с юрисдикция в цялата страна).

Казвам каквото мисля, но на него не му харесва. И аз съм мадридист! Това е като с УЕФА: Той искаше да направят нещо, те не го направиха, а той отиде в Суперлигата. Къде е сега Флорентино ме тревожи. На събранието на Реал Мадрид той каза, че клубът е дошъл да спаси футбола... Това не може да бъде. Има комплекс на месия.

Преди няколко месеца страните от Европейския съюз подписаха документ срещу Суперлигата, макар и с различни думи, но Испания не го подписа. Вижте въздействието. Във футбола най-богатият не може да управлява. Реал е сила заедно с Барселона, но е съвсем различен въпрос, ако конкуренцията е това, което те искат да бъде", каза Тебас.