Балкан удостои една от емблемите си с голяма чест, макар и посмъртно. Клубът извади от употреба екипа с № 15 на Георги Христов. Това се случи по време на голямата почивка от първия мач между "зелените“ и кипърския АЕЛ в "Арена Ботевград“ на традиционния турнир, който се провежда в негова памет.

Христов почина на 70-годишна възраст през 2016-а, а в негова памет зала "Балкан“ от години вече носи името му. Бившият баскетболист прекарва цялата си активна кариера в редиците на "зелените“, за които играе от 1963 до 1984 година. Гардът може да се похвали с една титла на България. Белята, както бе известен той, печели още едно сребро и 4 бронзови медала в родното първенство. С Балкан има и една Купа на България.

С националния отбор участва на 5 Европейки първенства. С екипа на "лъвовете“ е шампион от балканското първенство през 1971 г., а срещу името му личат и 5 сребърни отличия, както и едно бронзово. Включен е в идеалния отбор на шампионатите на Стария континент през 1971 и 1973 г.

След края на кариерата си става треньор в школата на Балкан. Впоследствие е назначен за помощник-треньор в първия състав, а след това става и старши треньор.