Наставникът на ЦСКА Александър Томаш заяви, че за него първенството започва от победата срещу Локомотив София с 3:0 и не желае да се връща назад, за да анализира грешките на предшествениците си. Специалистът говори пред медиите преди домакинството срещу Берое в Благоевград утре от 17:30 часа. 

"Изправяме се срещу отбор, който е съставен изцяло от латиноси, футболисти, които искат да се доказват срещу най-добрите. Преди, Берое беше отбор, който опитваше да се надиграва, а в момента "лъжат" противниците. Всеки сам си избира стратегията. Те са отдадени, сплотени са на терена и е трудно да бъдат преодолени. Отбор, който ще разчита на наши грешки. Няма някой, който да не греши. Искам от моя отбор да има нужното търпение и спокойствие, и да е уверен в това, което прави на терена. Излизаме за победа, нищо друго", коментира Томаш.

"Ние сме още в началото. За нас шампионатът започна от мача с Локомотив. Предстои ни много, много работа от мен, екипа ми и футболистите. Не мога да кажа, че има някакво приповдигнато настроение, докато ЦСКА не е там, където трябва да бъде, не искам и няма да гледам класирането", каза още той.

Спецът добави, че не разчита на психологически трикове за надъхване и за него е важно футболистите да знаят във всеки момент какво правят на терена.

"Не чета, не гледам, не използвам социалните мрежи да набавям информация. Нещата се допълват, като съчетаем двете неща - да бъдем сплотени в съблекалнята и на терена, само тогава ще имаме успехи. Психологически трикове, емоция, надъхване нямат значение, ако след това няма покритие на терена. Футболистите трябва знаят какво правят без топка и какво правят с топка."

"Моята работа е да взимам решения. В живота съм се научил - по-добре да вземеш решение, дори и да е грешно, отколкото да останеш без никакво решение. Дали е правилно или грешно, ще разберем след това. Аз съм взискателен човек, винаги има въпроси, но винаги съм уверен", убеден е наставникът.

"Лиъм Купър няма да го използвам в мача срещу Берое, но за следващите двубои ще бъде картотекиран, все пак това е ЦСКА", добави Томаш.

"В последния мач Бусато беше капитан и ми хареса това, което направи срещу Локомотив. Ще преспя днес и утре ще реша кой да бъде капитан буквално преди мача срещу Берое, може пак да е Бусато. Дали решението ми във всеки мач да има различен капитан работи, ще видим. Суеверията са за слабите, не се притеснявам да импровизирам. Показвам, че за мен всеки играч е важен", завърши изказването си треньорът на "армейците".