Новото попълнение на ЦСКА - Зюмюр Бютучи, даде първото си интервю пред клубния сайт на "Армейците". Националът на Косово говори за първите си впечатление от новия си тим и България.

"Тук е много различно. Всяка страна има собствен стил, хората са специфични, но в същото време заради опита ми с националния отбор на Косово усещам и общи неща с България. Но за мен е по-лесно да се адаптирам на ново място, тъй като съм живял в много различни държави и съм свикнал. Усетих голямото желание на клуба да ме привлече. Преговорите продължиха дълго, но в крайна сметка желанията ни съвпаднаха. Проведох сериозен разговор и с треньора. Всичко това ме накара да се почувствам уверен, че можем да постигнем успехи заедно. Това бе важно решение в кариерата ми, предварително бях говорил с Делова, Хайнц и Линдсет, които познавам заради връзката ми с Норвегия. Те бяха много положително настроени“, заяви лявото крило.

"Разполагаме с добър отбор. Треньорите се отнасят еднакво към всички и помагат на всеки да се учи, да се впише в схемата възможно най-бързо. Опитваме се да повишим сплотеността и да се чувстваме като семейство, защото това е много важно, ако искаш да си успешен. Хубаво е, че спечелихме трите точки срещу Локомотив София. Теренът беше много труден за игра, но най-важното е, че победихме. Нашите фенове бяха страхотни. Целият сектор беше пълен. Разбрах, че това е бил първият мач с фенове този сезон. Бяха невероятни и се надявам, че ще продължат да ни подкрепят във всеки мач, защото това ни помага много. Имам усещане, че тук ще постигнем страхотни неща. На терена съм малко луд. Извън него съм много спокоен, така че всеки си мисли, че няма как да съм толкова луд. Искам да използвам максимално уменията си – да дриблирам, да центрирам, да бия удари. Напълно съм убеден, че ще помогна на отбора. Знам, че вече съм част от най-големия клуб в България. Искаме винаги да бъдем на високо ниво. Знам, че тимът е имал трудно начало на сезона, но сега имаме нови треньори и нови попълнения. На прав път сме и искаме да докажем, че наистина сме най-добрият отбор. Начинът да излезеш от такава ситуация е да си силен психически и да работиш здраво. Това е урокът, който научих в моята кариера  дотук – това е единственият изход от трудностите“, добави Бютучи.