Григор Димитров замина за Берлин. Първата ни ракета пусна снимка в социалните мрежи, на която се качва в частен самолет към Германия за "Лейвър къп" този уикенд.

Българинът отлетя от летище "София" преди малко повече от час, след като снощи с Новак Джокович сътвориха грандиозно шоу в "8888 Арена". Впоследствие двамата посетиха нощно заведение в столицата и продължиха забавлението си.

Димитров ще играе на демонстративния турнир "Лейвъп къп" за втори път след 2018-а година. Тогава, във второто издание на състезанието, той бе отново в Отбора на Европа, редом именно с Джокович, с Роджър Федерер, Александър Зверев, Давид Гофен и Кайл Едмънд. Те триумфираха с отличието над Отбора на света в Чикаго под ръководството на капитана Бьорн Борг и помощникът му Томас Енквист. Самият Григор надигра Франсис Тиафо с 6:1, 6:4 в откриващия двубой на надпреварата, а след това в тандем с Гофен отстъпи срещу Ник Кирьос и Джак Сок след 3:6, 4:6. Тогава хасковлията бе бурно подкрепян от местния български контингент в Чикаго, който е най-големият от наши сънародници в цяла Америка точно там.

Сега сънародникът ни ще си партнира със Зверев, Карлос Алкарас, Даниил Медведев, Каспер Рууд и Стефанос Циципас. Срещу тях ще са Франсиско Серундоло, Тейлър Фриц, Танаси Кокинакис, Бен Шелтън, Алехандро Табийо и Франсис Тиафо.