Един от най-качествените футболисти в света - Родри, не изключи възможността играчите да се обединят в стачка срещу все по-преливащия футболен календар. Испанският полузащитник на Манчестър Сити заяви, че голяма част от футболистите са притеснени от все повечето мачове, които трябва да играят на клубно и национално ниво.

"Мисля, че сме близо до това да обявим стачка", заяви халфът преди двубоя на "гражданите" срещу италианския Интер в Шампионската лига утре.

"Лесно е да се разбере. Питате някой футболист и той ще каже същото - това не е мнение просто на Родри или на някои друг. Мисля, че това е генералното мнение на играчите. Ако продължава по този начин, ще имаме момент, в който няма да имаме друг избор. Наистина го мисля. Това е нещо, което ни притеснява, защото страдаме от това. По мое скромно мнение, броят на мачовете е прекален. Трябва да се погрижим за себе си, защото ние сме главните фигури в това, нека го наречем - този спорт или този бизнес. Не всичко е пари или маркетинг. Става дума и за качеството на шоуто. По мое мнение, когато съм си починал, когато не съм уморен, се представям по-добре. Ако хората искат да гледат по-добър футбол, ни трябва и почивка", коментира Родри.

През лятото халфът на Сити нямаше почти никаква почивка, тъй като само две седмици след края на английското първенство, започна ЕВРО 2024, където той изигра нови 7 мача с националния тим на Испания. Той добави, че съотборникът му Ерлинг Холанд демонстрира какви са ползите от това да имаш по-голяма почивка.

"Това ви дава представа защо исканията ни са такива", завърши Родри.