Григор Димитров и Новак Джокович дадоха пресконференция преди благотворителния си мач довечера в София. Средствата ще бъдат за фондацията на българина, за да се помогне на деца в неравностойно положение. На брифинга първата ни ракета каза, че иска да даде нещо повече от себе си, да помогне на малчуганите в нужда и сега е идеалният повод това да стане. Той хвърли светлина и върху контузията си, заради която се отказа по време на 1/4-финала си с Франсис Тиафо на US Open по-рано този месец в Ню Йорн.

"Вече толкова години съм в тура. Искам да дам нещо повече от себе си. Да помагам на децата в неравностойно положение. Новак също има фондация. Поводът е много добър, особено когато двамата се събрахме и поговорихме да дадем нещо от себе си за фондацията. Искам да помагам, да давам част от опита си и това, което съм научил през годините и се надявам да е началото на една много силна кауза", поясни Димитров.

"Със сигурност съм по-добре. Късмет в последните два турнира, че имах такъв проблем. Това е спортът. Годината е много дълга. Сега предстоят 4-5 турнира. Не знаеш какво ще се случи с тялото. Бях максимално подготвен. Много мачове се събраха през годиниата. Това е акумулация от цялото нещо. Напрежението отдава голямо значение. Играя по-добре последните две години и влагам повече напрежение към себе си. Може би сега е по-специално, когато очквам повече от себе си. След такива разочвания има нещо позитивно", допълни той.

"Винаги съм искал да има тенис в България от световно ниво под различен вид. Искам това нещо да е за всички нас. За всички фенове, не само на тениса, на спорта. Все пак, имаме Новак, който е тук и е най-най. Това е един от най-важните ми моменти като българин. Последната седмица бях фокусиран да съм максимално добре, защото срещу него ще ми трябва това. Много се вълнувам. Не е лесно, когато играеш такъв вид мач, но всеки иска да даде най-доброто от себе си", разкри 33-годишният тенисист.