Кметът на Шумен проф. Христо Христов се срещна и награди от името на общинската администрация местните състезатели по кикбокс, спечелили медали на Световното първенство по кикбокс за кадети в Унгария и на Европейското първенство по карате киокушин в Румъния.

Toй връчи плик с парични премии на състезателите от спортен клуб "Шуменска крепост" Габриел Чергански и Хелин Хасан, които взеха златен и сребърен медал на Световното първенство по кикбокс за кадети. Пари получиха и състезателите на местния "СКК Киокушин" Иванина Иванова (категория до 60 килограма) и Ивайло Иванов (категория плюс 75 килограма), които са европейски шампион и вицешампион при кадетите. 

Състезателите на СКК Киокушин в Шумен бяха придружавани от техния треньор сенсей Даниел Димитров. На Европейското първенство в Румъния неговите възпитаници Николета Велева (при момичета 12-13 години), Габриел Москов (при момчета 12-13 години) и Александра Спасова (при момичета 14-15 години) спечелиха бронзови медали. 

Треньорът в спортен клуб Шуменска крепост Галин Методиев също бе със своите възпитаници. Третият шуменски представител на Световното първенство по кикбокс за кадети Йолина Димитрова, състезавала се в категория до 65 килограма, загуби четвъртфиналния си двубой от състезателка от Полша.