"Страхотен финал, много драматичен и определено не беше за хора със слаби сърца!"

Това каза Орлин Станойчев - член на УС на БФТенис и първият българин, достигал до "Топ 100" при мъжете, след успеха ни за Купа "Дейвис" над Салвадор с 3:2.

"Това са най-сладките победи! Много се радвам за момчетата, защото имаше голямо напрежение", посочи бившият капитан на България за Купа "Дейвис" пред Novsport.

"Това беше мач, който трябваше да спечелим, а не беше никак лесно, защото един от състезателите им (б.а. Марсело Аревало) играеше наистина много добър тенис. Радващото е, че след тази победата догодина ще играем бараж за влизане в по-горна група, а при поражение щяхме да спорим за оставане.

За следващия мач със сигурност ще ни трябват най-добрите състезатели, с които разполагаме", допълни той, а после похвали организацията и домакините на турнира, проведен на кортовете на тенис клуб "Локомотив" в Пловдив.

"Отлична организация, всичко бе на много добро ниво. Честно казано, аз отдавна не бях ходил в Пловдив. Базата е сериозно подновена като предостави отлични условия. Определено има огромна разлика. Състезателите също останаха впечатлени и нямат никакви оплаквания."

Какво би казал на феновете на тениса?

"Хубавото е, че всички любители ще имат шанс да гледат как България играе за влизане в световна група I и им пожелавам много приятни емоции!"