Европейският, световен и олимпийски шампион по вдигане на тежести Карлос Насар бе гост в студиото на "Фокус", давайки интервю за нашата медия след като покори всеки връх в кариерата на даден спортист.

20-годишната машина за победи на подиума разкритикува отново родната федерация в този спорт и в частност настоящия президент Антон Коджабашев.

"Нищо не се случва. Имаме задължения, нямаме договори и като цяло смятам, че той няма професионалните способности да продължи пътят на федерацията, който трябва да измине. Имаме големи успехи, но просто ни трябва човек с визия за нещата, който да направи стратегия тази федерация да се движи напред.

Федерацията няма приходи, но освен това тя ще остане и без състезатели, а тези, които са останали има голям шанс да бъде отнет лиценза и тези състезатели да не успеят да вдигат на Световното в Бахрейн в края на годината. Сред тях съм и аз. Това ще е огромна тъга за нас. Ние сме част от тима не заради парите, които и без това не ги виждаме от толкова време. Ние сме тук, защото обичаме този спорт и искаме да върви напред. Бездействието е страшна спънка за нас. Искаме деен човек, който да бъде начело на нашата федерация, да излъчва сила и спокойствие, който да ръководи нас, треньорите и децата, за да вървим напред", разкри Насар пред "Фокус". Чуйте повече в прикрепения файл.

Очаквайте в следващите часове още ексклузивни новини от интервюто на мегазвездата ни в спорта, а за целия материал, следете сайта на "Фокус"!