Наставникът на Наполи Антонио Конте похвали Ромелу Лукаку за представянето му при победата срещу Каляри снощи и каза, че нападателят е от съществено значение за надеждите на клуба за успех този сезон. Белгиецът се присъедини към Наполи, след като бившият старши треньор на Интер и Челси Конте го определи като ключова цел през трансферния прозорец.

Таранът отбеляза един гол и направи две асистенции, което помогна на Наполи да излезе начело в таблицата на Серия "А".

"Винаги съм казвал, че искам Ромелу в Интер, поисках го и в Челси, преди да отиде в Манчестър Юнайтед, защото той е нестандартен нападател“, каза Конте пред "Скай Спорт Италия".

"Той е изключително висок и физически силен, но и много бърз. Състоянието му още не е далеч от оптималното, но той става основен играч за нас", каза още спец.

55-годишният специалист добави, че въпреки резултата, Наполи има още какво да подобри.

"Започнахме добре, прекъсването заради фойерверките и хвърляните предмети спряха инерцията ни, след което през второто полувреме видяхме какво трябваше да направим по-добре“, подчерта той.

"Трябва да продължим да се подобряваме в единоборствата по целия терен, да сме фокусирани и концентрирани, защото това е, от което се нуждаете в Серия А", добави треньорът.

Конте отхвърли мненията на специалисти, че Наполи е готов да се бори за Скудетото, като добави, че все още работи върху развитието на отбора.

"Чувствам, че в момента всички отбори все още се търсят най-доброто си лице, тъй като трансферният прозорец затвори късно и всички се опитваме да намерим формата си. Работихме усилено през последните два месеца и половина, трябва да запалим светлините и да продължим напред, без да гледаме към съперниците ни", коментира Антонио Конте.