Левски победи като гост ЦСКА 1948 с 4:2 в мач от 12-ия кръг в efbet Лига.

Двубоят се изигра в Бистрица, като през втората част тимовете играха под сериозен дъжд и силна мъгла, което не отърва домакините.

"Сините“ вкараха по 2 гола във всяко от полувремената. Домакините пък бяха точни по веднъж на полувреме.

През първата част играчите на Валентин Илиев така и не намериха начин да спрат нападателя на Левски Мустафа Сангаре, който направи поредното си шоу, вкарвайки и два гола.

След равностойно начало домакините стигнаха до гол чрез Евгений Сердюк, който бе отменен заради засада.

Левски поведе в 16-ата минута. Сангаре засече с глава топката във вратата на Петър Маринов след центриране на Евертон Бала.

11 минути по-късно Алдаир открадна топката от играч на ЦСКА 1948, нахлу в половината на домакините и качи топката на главата на мощно връхлитащия Сангаре, който вкара за 2:0 за Левски, негов пети гол от началото на сезона.

ЦСКА 1948 се върна в мача в 39-ата минута, когато Радослав Кирилов се възползва от подаване на бразилеца Талиш, измъкна се от отбраната на Левски и вкара. Това бе и първият точен удар на "червените“ към вратата на Левски.

Последва пропуск за Левски на Майкон, като класа показа вратаря на ЦСКА 1948 Маринов.

В края на полувремето Неделко Пишчевич пропусна добра възможност за ЦСКА 1948, като ударът му бе блокиран от Келиан ван дер Каап.

През втората част Левски продължи да е по-активния тим и в 58-ата минута направилият силен мач Евертон Бала проби по лявото крило и подаде задължаващ пас в наказателното поле към Александър Колев, който направи резултата 3:1 за Левски.

Сериозният дъжд и гъстата мъгла не спряха ентусиазма на Левски, като в 77-ата минута резервата Марин Петков с фамозна тупалка от над 30 метра направи резултата 4:1 за Левски.

Крайното 4:2 оформи резервата на ЦСКА 1948 Марио Илиевски.

След шестата си победа за сезона Левски запазва лидерството в класирането, като има 3 точки аванс пред втория Ботев (Пловдив). "Канарчетата“ обаче са с мач по-малко.

ЦСКА 1948 регистрира първа загуба за сезона, като тимът е с 2 мача по-малко и е на 9-ата позиция в класирането.