Пилотът на "Макларън“ Оскар Пиастри спечели втора победа в кариерата си във Формула 1, след като победи в старта за Голямата награда на Азербайджан.

Състезателят коментира случилото се на пистата в Баку.

"След влизането в бокса усетих, че имам по-сериозно сцепление и трябваше да опитам да изпреваря Леклер – заяви Пиастри. – Бях наясно, че ако не го направя тогава, няма да се получи. Доста силно се гмурнах, но всичко се получи. След това дадох всичко от себе си, да запазя преднината си в следващите обиколки. Когато той излезе от зоната на DRS, стана доста по-леко, но на това трасе и най-малкото отпускане може да струва доста скъпо. Определено това бе едно от най-добрите състезания в кариерата ми.

Когато се присъединих към тима преди година, буквално бяхме последни, а сега сме лидери в класирането при конструкторите. Трябва да дам заслужено на колектива ни за този пробив в последните 18 месеца. Всичко това позволи и аз да се развия. Свършена бе огромна отборна работа, като с нетърпение чакам какво ни предстои“.

След Баку "Макларън“ поведе в класирането при конструкторите за първи път от 2014 година, като има аванс пред "Ред Бул“ от 20 точки.