Грузинецът Мераб Двалишвили е новият шампион на UFC в категория "петел" при мъжете. 33-годишният боец, който има и американско гражданство, става вторият грузински шампион на най-комерсиалната ММА верига в света след Илиа Топурия, който пък има и испанско гражданство.

Мераб надви досегашния шампион Шон О'Мали чрез единодушно съдийско решение след изиграването на всичките 5 рунда от главното събитие на галавечерта UFC 306, която се проведе в Лас Вегас.

Двалишвили бе абсолютен господар, а очакванията за доминация на грузинеца на земята напълно се оправдаха. Американецът не успя да намери противодействие на опитите за събаряне на противника си и през по-голямата част от срещата Двалишвили контролираше противника си благодарение на борбата и джудото си.

Въпреки че О'Мали разполагаше с предимство в ръста и разтега, той така и не успя да пласира качествени и по-продължителни комбинации. О'Мали пусна кръв от няколко места по главата на съперника си, но ударите на американеца нямаха достатъчно сила за нещо по-сериозно.

Двалишвили има 17 победи от 21 мача в професионлната си акриера, докато О'Мали има 18 победи от 21 срещи.