Топ експертът по футболните финанси Киърън Магуайър коментира пред Daily Mail, колко точки могат да бъдат извадени от актива на Манчестър Сити, ако клубът бъде признат за виновен за нарушаването на финансовите правила във Висшата лига.

"Трябва да са готови да отнемането да огромен брой точки – заяви Магуайър. – Ако бъдат признати за виновни по всички 115 нарушения може да се предположи, че санкцията ще е между 60 и 100 точки, така че клубът да пострада достатъчно, за да излети от Висшата лига“.

Експертът уточни, че ако комисията представи всички доказателства за вината на Манчестър Сити, самият процес може да продължи между 3 и 4 месеца.

"Ще се наложи да обявят решение по всяко едно от тези 115 обвинения – разясни Киърън Магуайър. – Ако бъдат признати за виновни по всички нарушения, наказанието трябва да е достатъчно суромо, за да може всеки клуб, който дори си помисли за такива нарушения, да е наясно, че това би било пагубно за бъдещето му“.

През февруари от ръководството на Вишата лига обявиха, че Манчестър Сити е обвинен в предоставянето на лъжлива информация за доходите на клуба за сезон периода между сезон 2009/10 и сезон 2017/18 включително. Освен това, "гражданите“ са подали лъжливи сведения за премиите на играчите и треньорския щаб.

Слушанията по делото трябва да се проведат до края на настоящия месец. Присъдата се очаква да излезе следващата година.