Христо Стоичков посети Бургас и откри демонстративен детски турнир в центъра на града. Легендата представи автобиографичната си книга и раздаде много снимки и автографи.

Той говори за новите си ангажименти към ФИФА, които пое в края на лятото, непосредствено след Олимпийските игри в Париж, съобщи БНТ.

"Щастлив и горд съм, че след толкова много разговори, преговори, президентът на ФИФА Джани Инфантино се спря на Христо Стоичков да отговаря за всички турнири и проекти, които са свързани с ФИФА и най-вече с програмите, които са съставени за развитието в училищата в цяла Източна Европа – каза Стоичков. - Щастлив съм, че мога да посетя много държави, сигурно са над 30, в които въпросните проекти ще бъдат пуснати. Българският футболен съюз, както и другите институции, трябва да кандидатстват за тези програми, които са уникални за развитието на футбола във всички училища“.

Христо Стоичков не пропусна да направи коментар и за представянето на националния отбор на България под ръководството на Илиан Илиев.

"Илиан Илиев има едно голямо качество – обича много младите футболисти – не скри задоволството си Стоичков. - Имах щастието и удоволствието да играя с Илиан през годините. Винаги съм казвал, че за съжаление не успя да попадне в групата от 24 футболисти за Световното първенство в САЩ. Сега обаче му се отдава възможността, особено след следващия мач с Люксембург, дай Боже да го спечелят, да бъде участник на Световно първенство. Илиан Илиев е момче, което се грижи за футбола. Много години във Варна налага млади футболисти, не го е страх и това е правилният път – да налагаме наши момчета“.

Христо Стоичков взе отношение и по темата с промените в БФС.

"Тя промяната вече е ясна – Георги Иванов е президент на футболния съюз. Аз го познавам най-добре от всички вас, защото съм играл с баща му, лека му пръст – заяви Христо Стоичков. - След това Георги игра в националния отбор, когато аз бях треньор. Георги е едно мъжко момче, което, предполагам, че ще държи на думите си. Видяхте, че започнаха промените от съдийството, където беше крайно време да се отделят чужденците. Георги Иванов започна промените и се надявам, че ще направи всички промени за развитието на нашия футбол“.