В заседание на Общинския съвет в Ихтиман бе гласувано новостроящата се спортна зала в града да носи името на волейболната легенда Димитър Златанов, предаде Общината. Златанов е родом от Ихтиман.

75-годишният Златанов е единственият българин във волейболната Зала на славата в Холиоук, Масачузетс (САЩ), нападател № 1 в света за 1970 г. Женен за Мария Василева.

Волейболната традиция се продължава от наследниците на Златанов. Синът им Христо Златанов има много мачове за националния отбор на Италия. Внукът Мануел Златонав стана най-младият, участвал в елита при мъжете на Италия. Той е младежки национал на Италия, като бе избран за MVP на Световното първенство за юноши под 17 години в София и попадна в Идеалния отбор на Европейското първенство за юноши под 18 години.

От 1969 г. Димитър Златанов играе за ЦСКА с който 9 години е първенец на България, веднъж е шампион на Европа, два пъти е финалист в турнира, един път е трети. Има победи над московските ЦСКА и Динамо, над Динамо (Берлин ­ ГДР), чешкия Дукла (Чехословакия е световен шампион през 1966 г.), испанския Реал, френския Расинг (Париж), японският шампион Ямира (Токио).

След оттеглянето си от състезателна дейност през 1983 г. Златанов става помощник-треньор на Васил Симов в ЦСКА. През 1985 г. е назначен за старши треньор на ЦСКА с които печели 3 титли. През 1988 г. заминава да работи в Италия.