3 седмици преди началото на новия сезон още няма яснота къде Ямбол ще играе домакинските си двубои. Отборът няма как да ползва зала "Диана“, поне в първите месеци от първенството, заради започналия през май планиран ремонт, но до момента още няма алтернативно съоръжение.

През лятото клубният президент Диан Кайали разкри пред BGbasket, че сред възможните варианти за това са Бургас и Стара Загора, като по думите му тогава, съоръжението в най-близкия възможен град - Сливен, не отговаряло на нужните изисквания.

По информация на BGBasket, в последно време основната обсъждана опция е била залата в Айтос, на която бе направен основен ремонт преди близо 3 години. Въпреки реконструкцията, на този етап и в нея няма всички условия за провеждане на мачове от елита и за телевизионното им излъчване.

Преди ден Ямбол публикуваха интересно съобщение след тегленето на жребия за НБЛ, в което освен информация за двойките в първия кръг, написаха и следното: "Ръководството на БК "Тунджа" прави всичко възможно да създаде условия Ямбол да играе домакинските си мачове в спортната зала на Айтос, в предвид на това, че Бургас и Стара Загора отказват да предоставят залите си за тази цел поради претоварен график на тяхното използване.“

Публикацията няколко пъти бе редактирана след това, а в крайна сметка целият въпросен абзац бе премахнат от нея.

Новият сезон в НБЛ започва на 5 октомври, а в официалната програма също не е посочена зала за домакинските срещи на Ямбол. Съставът трябва да започне шампионата именно на свой терен срещу Берое.