Треньорът на Ботев (Враца) Христо Янев бе доволен от представянето на отбора си срещу Спартак (Варна).

На стадион "Христо Ботев“ във Враца тимовете на Ботев (Враца) и Спартак (Варна) завършиха наравно 1:1 в мач от 12-ия кръг в efbet Лига.

Двубоят бе повторен дебют начело на Ботев на Христо Янев, както и на Кирякос Георгиу на треньорския пост на Спартак.

"Допуснахме лек гол, цяла седмица говорихме, че не трябва да допускаме леки грешки – заяви Янев след мача. - Показахме характер, миналата година щяхме да загубим този мач с 0:1. Сега се върнахме в мача, създадохме положения.

Животът не ни дава това, което искаме, а това, от което имаме нужда. Искаме да радваме хората, които идват на стадиона".

Янев коментира и завръщането си начело на Ботев.

"Няма значение дали съм имал преговори с други отбори – посочи той. -  Благодарен съм на град Враца, че ми дава възможност да работя. Ще се опитаме с футболистите, които имаме, да постигнем това, което искаме. Спартак разполага с много добра селекция. Ние привличаме футболисти от Втора лига - Бачев, Ачков. Имаме млади български футболисти, които трябва да развием и да им дадем шанс. Няма нищо на всяка цена. Миналата година почти не можех да спя, сега трябва да се радваме на малките неща".

Специалистът коментира и острата си реакция при смяната на лидера на тима Браян Переа.

"Браян е най-силният ни футболист в съблекалнята. Той е бижу в българския шампионат. Но аз трябва да мога да погледна всички. Искам всеки да разбере, че правим всичко най-добро за Ботев", категоричен бе Христо Янев.