Старши треньорът на Реал Мадрид - Карло Анчелоти, говори преди утрешното гостуване на "белия балет". Действащите шампиони на Испания гостуват на Реал Сосиедад в мач от 5 кръг на Ла лига в събота от 22:00 часа българско време.

"Орелиен Чуамени и Джуд Белингам вече тренират с отбора, но няма да играят утре. Все още не са напълно готови и няма да поемаме излишни рискове. Ще види дали ще бъдат готови за следващата седмица", сподели италианският специалист, който обърна внимание и на Родриго, който не попадна сред кандидатите за "Златната топка".

"Разбирам тъгата му. Родриго е невероятен футболист и никога не създава проблеми. Прав е да се чувства тъжен. За мен няма никакво съмнение, че той трябваше да попадне сред номинираните", заяви той по адрес на бразилеца.

Анчелоти коментира и обвиненията от страна на бразилските фенове към Винисиус Жуниор. Бразилия заема 5-о място във временното класиране в квалификациите в зона Южна Америка за предстоящото Световно през 2026 г.

"Не бива да забравяте, че Винисиус ни помогна да спечели две европейски титли. Проблемът на Бразилия не е индивидуален, по-сложен е. Проблемът там е отборен, а не в това, че Винисиус не играе така, както го прави за Реал", добави италианецът.