Старши треньорът на Байерн Мюнхен - Венсан Компани, говори пред медиите преди предстоящото гостуване на баварците на новака Холщайн Кил. Срещата от 3 кръг на Бундеслигата е в събота от 19:30 часа.

"Предстоят ни много мачове и се нуждаем от всичките си играчи. С изключение на дългосрочно контузените играчи, всички са готови. Предстои седмица с три мача и ние я очакваме с нетърпение. Отпадането на Байерн от Холщайн Кил за Купата на Германия? Това беше мач за Купата, през зимата, при трудни условия. Но това беше много отдавна, а сега играем срещу Кил в Бундеслигата. Сигурен съм, че това вече не е в съзнанието на нашите играчи“, заяви Компани и разкри, че Лерой Сане се завръща в състава.

"Всеки играч е кандидат за стартовите 11. В момента не става въпрос за ротация, а само за мача срещу Кил. Сега ни предстоят много срещи и е важно всеки играч да е готов и на разположение“, каза белгиецът за възможността Жоао Палиня да бъде титуляр.

Той коментира и Йошуа Кимих във връзка с позицията му на терена:

"Това, което се случва с националния отбор, не влияе на работата ми. Една от силните му страни е, че може да играе на няколко позиции, дори в рамките на един мач. Ето защо това не е проблем, а решение, а и самият той каза, че това не го притеснява“, добави бившият защитник на Манчестър Сити.