Легендата на световния тенис Новак Джокович от Сърбия подкрепи България преди срещите със Салвадор от турнира за Купа "Дейвис".

Това се случи на работно посещение на президента на Българска федерация по тенис Стефан Цветков и Орлин Станойчев - член на УС на БФТ и първият българин, достигал до "Топ 100" на световната ранглиста за мъже в Белград.

По време на посещението Цветков и Станойчев се срещнаха със сръбската тенис легенда, който е носител на рекордните 24 титли от турнири от Големия шлем, актуален олимпийски шампион и рекордьор по седмици като номер 1 в световната ранглиста.

Стефан Цветков пожела успех на Сърбия в двубоя от Купа "Дейвис" срещу Гърция и приятни преживявания в София по време на благотворителния мач срещу Григор Димитров., който ще се проведе на 17-и септември в "Арена 8888" в българската столица.

Стефан Цветков и Орлин Станойчев се срещнаха и с двукратния турнирен директор на Sofia Open Горан Джокович и го поздравиха за 60-годишния юбилей.

Българите имаха среща също с Виктор Троицки – капитан на Сърбия за Купа "Дейвис" и Душан Орландич – изпълнителен директор на сръбската тенис федерация.