Владимир Петков и Давид Костадинов преодоляха квалификациите при мъжките двойки на Международния турнир по тенис на маса в Панагюрище с награден фонд 40 хиляди долара.

В мач за място в основната схема Петков и Костадинов се наложиха над  Стоян Сариев и Ерен Бекир с 3:2 гейма.

На осминафиналите българите ще срещнат представители на Япония.

Радослав Котев и Стефан Димитров отстъпиха на швейцарците Педро Осиро и Седрик Чанц в три гейма в мач на централната маса в "Арена Асарел" (9:11, 5:11, 8:11). 

В решаващия мач за влизане в основната схема на сингъл Ерен Бекир изпусна добри възможности в първите два гейма срещу германеца Том Швайгер и допусна поражение с 0:3 (9:11, 8:11, 3:11). 

На 13 септември (петък) започват мачовете от основната схема във всички различни дисциплини.

При мъжете Ивайло Косев има за съперник талантливия японец Юхи Сакаи, докато жребият при жените отреди още в първия кръг да има българско дерби - Мария Йовкова се изправя срещу Цветелина Георгиева. 

Калина Христова ще играе срещу гъркинята Димитра Цекура за място на 1/16-финалите.

Сиделя Мутлу ще трябва да се справи с Кахо Акае от Япония, а Виктория Персова започва директно от втория кръг и ще играе срещу китайка.

В действие ще има и четири български смесени двойки, докато при жените жребият отново събра Йовкова и Христова, които ще играят срещу Георгиева и Мутлу в 13:35 часа.