Общинският съвет на Пловдив прие предложението за създаване на временна комисия за обследване на строително-монтажните дейности на стадион "Локомотив".

Решението бе взето с 45 гласа "за" и двама въздържали се.

По време на дебатите думата взе Ерол Садъков, който обясни какво според него налага съставянето на временната комисия.

"Феновете на Локомотив сигнализираха за качеството на строително-монтажните дейности на стадион "Локомотив" – заяви Садъков. - За последните пет месеца виждаме, че продължават да изникват нови дефекти, а много от старите не са отстранени. Всичко това е съпроводено с бавните темпове на строителството. От Фенклуба на Локомотив се свързаха с мен и изразиха опасения, че стадионът няма да е готов за 100-годишнината на клуба през 2026 година. Целта на всички е да работим за реализирането на мечтата на "черно-бялата" общност за нов модерен стадион, който да отговаря на традициите и нивото на Локомотив (Пловдив). Това трябва да е съпроводено с прозрачност на разходваните средства и гарантиране на качеството на строителството".

Освен общински съветници, в комисията влизат и експерти от Община Пловдив, външни експерти и представители на клуба на привържениците на Локомотив.