Родният специалист Росен Илков ще поеме женския отбор на Юнайтед ийгълс от втора лига на Саудитска Арабия. Досега Илков водеше мъжкия отбор на ФК Национал, който преследва класиране в Югозападната Трета лига. Негов наследник ще бъде Станислав Катранков.  

Ето какво написаха от ФК Национал:

"Благодарим ти, тренер!

Ръководството, треньорите и футболистите на ФК Национал София изказват благодарност към Росен Илков. Той беше човекът, който имаше честта и отговорността да е старши треньор на първия отбор на Национал при мъжете.

Илков дойде в клуба преди малко повече от година и заедно с помощника си Станислав Катранков изпълниха успешно целта - изкачване в по-горно ниво. Направиха го убедително с безупречна победна серия и добър футбол.

Сега Илков се насочва към ново предизвикателство, като ще води женския отбор на "Юнайтед ийгълс" във второто ниво на първенството на Саудитска Арабия. Специалистът има богат опит в местния футбол, като вече е ставал шампион при юношите до 19 г. с Ал Кадисия.

"Благодаря много на Национал за възможността. За мен беше удоволствие да работя тук, защото се усеща химията в целия треньорски колектив. Малко са клубовете в България, в които има постоянно развитие. Желая успех на отбора", каза Илков, който днес ще води за пръв път тренировка на "Юнайтед ийгълс".

Мъжкият отбор на Национал ще бъде воден от Катранков, като целта е влизане в Трета лига с добър футбол.

На Росен Илков желаем успех в новото начинание. В наше лице той винаги има приятели и вратата на Национал е отворена за него".