Домакините от Северна Македония промениха регламента за участие на Балканиадата по борба през месец октомври, която е за момчета и момичета, кадети и кадетки, юноши и девойки.

Така на шампионата във всяка една категория от една държава ще могат да участват максимум по трима състезатели, вместо обявените по-рано двама.

Затова и регламентът за участие, обявен от БФ Борба на 26-и август, бе актуализиран. 

Така срокът за добавяне на участниците бе съкратен, крайният срок е 13-и септември до 17:00 часа.

Преборванията не се отменят, но са изтеглени с ден по-късно, на 24-и септември от 12:00 часа в Горна Оряховица, зала "Никола Петров". Меренето е от 9:30 часа, толеранс 2 кг.

Обявеният по-рано списък с претендентите за преборвания също се анулира. Така двубоите ще бъдат между двамата трети от родното първенство или шампиона от друга категория с третите.

Срещите ще са до две победи от три срещи. Ако са повече от двама души - по системата Нордикс, а именно всеки срещу всеки.

Участниците на Балканиадата, както и имената на състезателите, които ще трябва да минат през преборвания, ще бъдат обявени на 15-и септември, неделя.

Всички подадени заявки по-рано се зачитат и остават в сила.

Ако все пак има промени по заявките, моля корекциите да се изпратят на следния мейл borbi@bul-wrestling.org до 17 часа на 13-и септември. Балканиадата е от 3-и до 6-и октомври.