Карлос Насар, който е актуален световен рекордьор, европейски и олимпийски шампион по вдигане на тежести за мъже в категория до 89 кг, разкри пред "Фокус", че все още не е в добри отношения с Българска федерация по вдигане на тежести.

"С ръководството за съжаление не съм в добри отношения поради това, че не веднъж показаха, че не могат да се справят с тази федерация".

20-годишната ни суперзвезда бе попитан и дали има личен конфликт с треньора на националния отбор Иван Иванов.

"Ние нямаме личен конфликт с него поне от моя гледна точка. Аз гледам чисто професионално, че нещата не вървят на добре."

"Все още не са ни изчистили заплатите от федерацията. Най-вероятно ще има и бъдещи проблеми. Просто наистина трябва да се смени ръководството. Ние сме федерация пълна с проблеми. В годините е имало много конфликти и ако се вгледате в детайли забелязвате, че президентите на Федерацията се сменят, а в конфликта остава един, който не мърда и това е Иван Иванов", добави още Насар.

Той бе помолен да коментира и бившия президент на Федерацията по щанги Ариф Маджид.

"Моето мнение е, че е имало моменти, в които не постъпва правилно, но според мен той не е крадец и не е злоупотребявал с държавни средства", категоричен бе Насар пред "Фокус".