Нападателят на бразилския национален отбор Винисиус Жуниор говори след поражението на "селесао" от Парагвай в квалификационна среща за Мондиал 2026. Футболистът се извини на феновете за поражението.

"Знаем в каква ситуация сме сега. Искаме да измъкнем Бразилия на всяка цена. Ще помислим какво можем да направим, за да се върнем да играем добре и да печелим.

Нямаме право да показваме такава игра и да губим точки. Това е труден момент. Трябва да приемем всички критики и да се опомним възможно най-скоро, за да изведем Бразилия на върха.

Познавам потенциала си, знам как мога да помогна на отбора. Може да е трудно, защото ако няма увереност, няма и цели. Съсредоточен съм върху това да направя най-доброто, което мога за моята страна. Всичките ми мисли сега са за това. Няма винаги да вкарвам голове, не е толкова лесно, колкото изглежда.

В Европа футболът е по-бърз от тук, качеството на терените е по-високо. Трябва да се адаптираме, за да дадем най-доброто от себе си и да спечелим. Победите ще ни дадат спокойствие и ще можем да играем различно. Извинявам се на феновете, това е много труден момент", каза Винисиус.