Селекционерът на Германия Юлиан Нагелсман заяви, че е доволен от развитието на тима.

Специалистът не спести похвали за избраниците си след раенството с Нидерландия (2:2) в Лига на нациите.

След победата на Мондиала в Бразилия преди 10 години германците загубиха част от блясъка си и се провалиха на последните две световни първенства. Те бяха в криза и през миналата година, когато Ханзи Флик беше уволнен и Нагелсман пое състава. Въпреки че показаха подобрение, германците отпаднаха на четвъртфиналите на Европейското първенство, на което бяха домакини в средата на годината.

Световното първенство през 2026 година в Северна Америка е далеч, но Нагелсман гледа към всеки мач като стъпка в правилната посока.

"Има разбиране сред играчите, че всеки мач е важен" – заяви Нагелсман след равния на на стадион "Йохан Кройф". - Сега играем в Лигата на нациите, квалификациите за следващата година и след това, надявам се, Световното първенство. Остават ни 18 мача дотогава – ако всичко върви добре. Отборът вярва в себе си и това е основното. Това е, което всички искаме да видим. Тази вечер бяхме отбор, който искаше да спечели".

Специалистът похвали футболистите си за характера, който са проявили, връщайки се в двубоя, след като изоставаха в началото му.

"Начинът, по който се върнахме, беше много добър – не скри задоволството си Юлиан Нагелсман. - Отне ни пет или шест минути, но след това стояхме добре на терена. И двете защити бяха твърде уязвими, но в нападение бяхме по-силни, опитахме се да създадем повече положения и поехме малко повече рискове. В ранните етапи на второто полувреме се опитахме да пресираме повече и може би бяхме твърде агресивни".

Следващото гостуване на Германия е срещу Босна и Херцеговина на 11 октомври преди реванша с Нидерландия в група A3 на Лигата на нациите в Мюнхен на 14 октомври.