На церемония в Министерския съвет бяха почетени медалистите и класиралите се до осмо място от Олимпийските и Параолимпийските игри в Париж 2024 година.

В събитието участваха служебният премиер Димитър Главчев, служебният министър на младежта и спорта Георги Глушков и председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова, предаде репортер на "Фокус“.

"Ще говоря от сърце. Аз съм една от вас. Изминала съм целия дълъг път от европейски първенства, световни, Олимпиада – заяви председателят на Българския олимпийски комитет. - Губила съм на олимпийски игри, така че много добре знам как се чувствате. Горда съм, че бях в Париж от самото начало. Съжалявам, че не можах да остана до края с всички вас. За мен това са най-силните олимпийски игри за България в новия век. Вие доказахте, че сте много силни българи, че сте много талантливи, че сте много амбициозни.Този дълъг олимпийски цикъл, за който се готвихте, даде плодове“.

Стефка Костадинова поздрави всички шампиони и медалисти.

"Искам да кажа на хората, на колегите, които не успяха да постигнат желаното, че човек когато губи, не знае какво печели – добави председателят на БОК. - Така че, горе главата. Цяла България е с вас. Поклон пред вас. Поклон пред вашите треньори, вашите семейства, пред вашите федерации. Пред хората, които се грижат за вас. Искам да благодаря на държавата в лицето на министър Глушков, който обезпечи всички наши олипийски състезатели.

Искам да ви кажа, че затворихме страницата Париж 2024 и отворихме Лос Анджелис 2028. Искам да ви пожелая там да бъде върха на постиженията ви“.