Отборът на Арда U17 започна по отличен начин първенството в Зоналната група на Пловдив, побеждавайки като гост с 6:1 опитния състав на Марица (Пловдив).

Тимът на домакините за втора поредна година участва в първенството на U17, като миналия сезон натрупа опит при родените 2007 г. и успя да победи нашия състав през изминалия сезон с 1:0. Този път изненади нямаше и съставът ни родени през 2008 г. демонстрира атрактивен и атакуващ футбол.

Чест прави на домакините от Марица (Пловдив), че не се затвориха, а се опитваха да играят футбол. Домакините, които бяха водени от един от емблематичните играчи от близкото минало Димчо Беляков успя да поведе в 10-ата минута, след грешка в защитата на Арда.

Това попадение подейства като стимул за младите таланти на Арда, които само през първото полувреме създадоха множество голови положения и успяха да обърнат резултата. Над всички бяха Сертан Сезгин и плеймейкърът Ерай Кямил, които реализираха по два гола след индивидуални акции.

Добри възможности за гол имаше и пред Борис Тодев и Никола Добриков, които за съжаление не успяха да се разпишат.

През втората част още две попадения добавиха Никола Добриков и Борис Тодев, които реализираха от дузпи.

Преди това домакините също получиха право да изпълнят дузпа, но пропуснаха.

Следващия мач Арда U17 e домакин срещу Асеновец (Асеновград).

Поради контузии и вирусно заболяване няколко ключови играчи пропуснаха първия двубой - Михаил Попов, Диан Шуманов, Лъчезар Панов, Ивайло Тенекеджиев и Мартин Латунов.

Част от тях се очаква да бъдат на линия за следващия двубой.