Маурисио Почетино официално бе представен като селекционер на националния тим по футбол на Съединените щати от ръководството на Футболната федерация на САЩ.

52-годишният аржентинец поема подготовката на отбора за Световното първенство през 2026 година, един от домакините на което са американците.

"Решението да поема тима на САЩ за мен не е свързано само с футбола – заяви Почетино. – Това е едно пътешествие, през което преминава този тим и тази страна. Енергията, страстта и жаждата за постигането на нещо историческо е това, което ме вдъхнови да приема това предизвикателство. Възможността да поема националния тим на Съединените щати, който има толкова темпераментни и страстни фенове е шанс, който няма как да изпусна. Виждам едно ядро от футболисти, притежаващи огромен талант и потенциал, с които заедно можем да постигнем нещо голямо, с което да се гордее цялата страна“.

Този месец отборът на САЩ бе воден от временния наставник Майк Варас. Той води тима срещу Канада (1:2) и с Нова Зеландия (1:1).

Почетино за последно бе мениджър на Челси. Преди това той води тимовете на Тотнъм и ПСЖ.